MOJA ZGODBA

Daša Gradišek izhaja iz glasbene družine, zato ji je bila ljubezen do glasbe položena že v zibelko. Njena mama je učiteljica klavirja in glasbe, oče igra kitaro in poje, dedek je bil ravnatelj glasbene šole v Litiji, saksofonist in odličen glasbeni pedagog, babica pa je prav tako pela in učila. Torej ni čudno, da se je tudi Daša želela podati v glasbene vode že kot deklica, čeprav so jo starši poskušali usmeriti k bolj stabilnim poklicem. Bila je izredno živa in vedoželjna deklica. Najrajši je nastopala, pela in igrala klavir.

Pri 11 letih je imela svoj prvi klavirski koncert, njena mentorica pa je bila kar njena mama. To so bili klasični koncerti. Koncertirala je do svojega 16. leta, vmes pa seveda pela. Pri 13.letih je kot pevka prvič nastopila na televiziji v oddaji Pod kobukom, ki se je takrat predvajala na nacionalni televiziji pod mentorstvom gospoda Hvale, pri katerem si je v sklopu festivala Korajža velja nabirala prve pevske izkušnje in medijske nastope.

Pri 17. letih je zmagala v glasbeni oddaji Orion na SLO1 s skladbo Kje si, ki jo je zanjo napisal priznan slovenski glasbenik Tomaž Kozlevčar, 2 leti kasneje pa je prepričljivo slavila še eno zmago in sicer na talent showu Supernova multitalents na lokalni televiziji TV3.

V času gimnazije je veliko nastopala po Nemčiji in Avstriji z zasedbo Veter in si tako pridno nabirala pevsko kilometrino in izkušnje. Bila je tudi ena izmed pevk v triu v oddaji Piramida na SLO1 v sezoni 2008/2009. Medijsko pa si je utrla pot kot pevka in soustvarjalka v slovenski pop zasedbi GLAM. Skupno življenje in ustvarjenje s članoma skupine Bojanom Zupančičem in Igorjem Matkovičom je prineslo nove izkušnje in za Dašo nepozabno in zelo razburljivo obdobje. Leta 2008 so osvojili radijske postaje z njihovim prvencem Nad mestom, zasedli 2. mesto s pesmijo Najino nebo na MMC natečaju na RTV SLO ter osvojili nagrado glasbeni diamant za najboljšo novo skupino leta 2009.

Leta 2010 se je zaradi ljubezni preselila v Švico in tako nadaljevala glasbeno pot kot pianistka in vokalistka v solo izvedbi, gostili pa so jo tudi v različnih jazz in pop zasedbah po celi Evropi. Največ je nastopala sama s klavirjem in na vokalu v sklopu butičnih in kavarniških večerov, igrala pa je tudi za mnoge večje naročnike kot so Lisca, Sparkasse, Eucerin, Združenje plastičnih kirurgov v Švici..

Vmes je sodelovala tudi s slovenskim producentom Dejanom Radičevičem in leta 2011 izdala svoj prvi solo singel V Prelepi Ljubljani. Ko se ji je pridružil še raper Radič, je pesem dobila novo obliko in naslov Dopusti si (V prelepi Ljubljani) in postala hit.

Izkušnja, ki je nadarjena glasbenica zagotovo ne bo nikoli pozabila, pa se ji je zgodila po tem, ko jo je k sodelovanju povabil Saša Lošić, vsestranski glasbenik, pevec sarajevske skupine Plavi orkestar. Bila je njihova klaviaturistka v sklopu zadnje turneje 2010/2013. Z njimi je koncertirala po celem Balkanu in si nabrala ogromno izkušenj in čudovitih spominov.

Največji korak do prepoznavnosti pa ji je omogočil tv show Znan obraz ima svoj glas, ki so ga slovenci od marca 2014 lahko spremljali na POP TV. Širša Slovenija jo je imela priložnost spoznavati dvanajst tednov zapored, ko se je skupaj s svojimi sotekmovalci v zabavni oddaji vsako nedeljo zvečer prelevila v znano pevko ali pevca in s tem pokazala svoje igralske, imitatorske in vokalne sposobnosti.

Predanost glasbi in vztrajen karakter Dašo vodi naprej k novim glasbenim izzivom in uspehom.